CrossFit Games 2. versenynap, péntek

CrossFit Games 2. versenynap, péntek


CrossFit Games 2. versenynap, péntek

A versenyzőknek nem sok idejük van a pihenésre, este 9 után tudják elhagyni az arénát és reggel 7-kor már eligazítás van. Napközben pedig elég sűrű a menetrend ahhoz, hogy ne tudjanak visszamenni a hotelekhez. Ettől függetlenül Laura elég frissen kezdte a péntek reggelt.

5.WOD: Battleground

Nem mondtuk egymás között, de mindenki abban bízott, hogy Laura meg tudja nyerni ezt a wodot és onnan folytatja a versenyt, ahol szerdán abbahagyta. Nem tudnám leírni milyen élmény volt ezt végignézni, aki nem látta nézze vissza, érdemes.
Michele már szerdán mondta nekem, hogy az a baj az ilyen jó kezdésekkel, főleg rookie versenyzőknél, hogy nagyon nehéz utána feldolgozni a rosszabb eredményeket és könnyen összetörhet a versenyző a hétvégére. Nem túl gyakori, hogy 15 feladatsorból valaki mindben az első 10 között végezzen, egyértelmű, hogy erre a helyzetre is fel kell készülni.

6.WOD: clean and jerk speed ladder

Kihirdették a 6.feladatsort és mi fejben már el is halasztottuk a fenti gondolatot. Laura legjobb felvétel lökése 115kg és az első létra 70-80 kg-ig megy durván. A baj ezzel a feladatsorral az, hogy nagyon, nagyon gyors az első kör. A lányoknál szinte mindenki meg tudja emelni könnyen ezeket a súlyokat és csak másodpercek, tized másodpercek fognak dönteni a legjobbak között. Laura fizikálisan nem is, de fejben eléggé elfáradt erre a feladatra és nekem a lelátóról úgy tűnt, hogy nem sikerült felpörögnie erre a fél perces feladatra. A másodperc tört részével lemaradt a második kört jelentő 20.helyről. Azt hiszem sokat elmond Laura eddigi teljesítményéről, hogy egy 21.hely miatt szomorkodunk a legjobban 6 feladatsor után. Igazán csak az adott okot a csalódottságra, hogy tudtuk mennyire jó eredményt tudott volna elérni a második körben.

7.wod: Fibonacci

Izgatottan vártuk ezt a feladatot a sok deficit hspu miatt. Korábban ezzel a gyakorlattal nagyon sok problémája volt Laurának, de rengeteget fejlődött benne és kíváncsiak voltunk rá mit jelent ez a fejlődés a nagyok között. A kezdők hibáját elkerülve Laura gyorsan összekapta magát és jó hangulatban várta az utolsó feladatot. Természetesen a hspu-kat kicsit nagyobb számokban csinálta, mint amit előtte megbeszéltünk és így eléggé belassult a 13-as körre, de itt sem tartott hosszú pihenőket, nem égett el és végül fél perccel a time cap előtt befejezte. Összetettben a 17. helyet szerezte meg, már a mezőny első feléhez tartozik egy ilyen feladatban is.

A nagy vetélytársak mind jól szerepeltek az utolsó két feladatsorban, de Laurának elég nagy előnye volt és maradt a 2.helyen összetettben.

A szombati napot jó hangulatban kezdte, izgatott az úszás miatt és számára sokkal jobban fekvő feladatokkal fogja zárni este a napot a kolosszeumban.

Hajrááááá Laura!!

Írta: Sóti Zsolt

Fotó: The CrossFit Games