CrossFit Games 3. nap

CrossFit Games 3. nap

CrossFit Games 3. nap+vasárnap reggel

A péntek esti “rossz” zárás után Laura nagyon jó hangulatban ébredt es alig várta az úszást. Tudatosult benne, hogy mindjárt vége a versenynek, és már csak két napja lesz arra, hogy kiélvezze ezt a zseniális eseményt. Utána egy évet kell várni a következőre. :))

8.WOD: Madison triplus, 7.hely

A közvetíteés minősíthetetlen volt, a fiúknál már változtattak, de a lányoknál csak az elsőkről kaptunk infot. Így mi is csak Laura elmondása alapján kaptunk betekintést a WOD menetébe.

Az úszást elől kezdte, de ki akart maradni a tömegből, inkabb oldalt haladt és kb 10-15.hely között váltott a deszkára. A paddle boardot korábban kiprábalhatták, de a térdelős evezés, amit Tia csinált Laura se merte megkockáztatni mert könnyen eses lesz belőle (Katrin bele is esett). Ettől függetlenul sikerült egy köztes technikával, kevés, de nagy húzásokkal sok lanyt behozott.

A futásra már 10.hely körül jött ki, és még tudott javitani a futással. A nagy ellenfelek közül csak Kara es Tia szereztek rajta pontokat, de ők sem sokat.

9.WOD: Chaos 8. hely

A versenyzőknek és a nézőknek nem volt semmi elképzelése erről a feladatról. A bírók minden gyakorlat végén szóltak mi a következő és ismetlesszamot se mondtak. Laura vegig jol ment az elmezonnyel es itt sem hagyta, hogy közelebb kerüljenek hozzá. A WOD igy nézett ki ha minden igaz: 30 cal skierg, 25 burpee to target, 40 pistol 25 box jump, szánhúzás.

10-11.WOD: Bicouplet 5-7.

Ezt az esti k2 WODot nagyon vártuk. Laura fogásereje nagyon jó es a bar muscle up, c2b a kedvenc gimnasztikai gyakorlatai. Délután kivételesen egy hosszabb szünete volt es tudott aludni, pihenni egy nagyobbat.

Laura erre már sokkal jobban felporgott, mint a tegnap estire, talan kicsit tulsagosan is. A szakitasokat es a muscle upokat is egyben kezdte, haladt is a többiekkel, de úgy belassult a muscle up és a pihenők is hosszabbak voltak. A második reszre mar mindenki nagyon fáradtan ment, de ugyanúgy nekiestek, mint az elsőnek. Sokan el is égtek benne, de Laura szerencsere így is két top 10-es helyet szerzett, és megtartotta a 2.helyet.

Összesegeben egy nagyon sikeres nap volt Lauranak, és sokkal nyugodtabban, jobb hangulatban versenyzett. Este kihirdették a vasárnap reggelit, amitől csak meg jobb lett a közhangulat. Este chipotle (kedvenc éttermünk:), masszázs es kicsit több alvás, mint az előző napokban.

12. Two-stroke pull: 1.hely

Ugyanaz volt a megérzésem, mint a Battleground elott. Tudtuk, hogy Laura meg tudja nyerni, de nem beszéltünk erről. Az első két körben aggasztóan lemaradt Katrintol és a többiek is közel voltak. Nagyon biztunk benne, hogy Laura tud valamit, amit mi nem es marad ereje a végére miközben a többiek elégnek. 🙂

A 4.körre már nagyon közel kerult Katrinhoz és végül hamarabb kezdte el a futást. A bringán az utolsó körben Katrin behozta, de már csak kullogott a kötélhez, Laura odarohant és bőven megelőzte. Úgy latszik nem csak sok év Games tapasztalat kell az okos versenyzeshez, Katrint leiskolázta. 🙂 Kara és Annie is rengeteg pontot kapott, de még legalább két feladat hátra van, sok pontot lehet nyerni es veszíteni is. Mi nagyon bizunk Laurában.

Írta: Sóti Zsolt