Athens Throwdown CrossFit verseny Takács Bálint szemével

Athens Throwdown CrossFit verseny Takács Bálint szemével

CrossFit versenyekből nincs hiány tavasszal ! A CrossFit B’Bros egyik tehetséges versenyzője Takács Bálint most Athénban versenyzett az Athens Throwdownon. Élményeit az alábbi blog postban olvashatjátok.

Kijutás repülőlvel izgi volt versenyre. Olyan érzés volt, mintha tényleg profi lenne az ember és menőség van. Már Ferihegyen találkoztunk RX-es atlétákkal (szlovákok, mert Pozsonyból drágább a jegy).

Pénteken volt regisztráció, utána pedig WOD briefing. Check-in-nél kaptunk kis táblát, pólót, pár prospektust a támogatóktól és mindezt egy Athens Throwdown-os táskában nyújtották át egy nyakba akasztós fényképes igazolvánnyal. Ez nagyon tetszett, látszott a profizmus a szervezésben. Az összefoglaló 5 perc késéssel kezdődött (semmiség) és nagyon jól elmagyaráztak mindent, közben kérdezhettünk és reprezentálták az összes movement-t, különböző variációkkal együtt is. Kiderült, hogy az egyik szervező nem más, mint Guido Trinidad (2012-es CF Games versenyző, 4x Regionals athlete) és ez a WOD-okban vissza is köszönt. Nagyon jól voltak felépítve és leszervezve. Szombat vasárnap pedig maga a verseny zajlott, melyet az én szemszögemből mutatnék be.

Mivel 360 versenyző volt, összesen 18 Heat, így számítottunk sok csúszásra. Jelezném, hogy MINDEN WOD percre pontosan kezdődött, 2 nap alatt 0 csuszás volt. Eszméletlen szervezői munka volt (mindneki önkéntes alapon volt jelen -> ingyen csinálták).
Aki látott már Regionális vagy CrossFit Games versenyt itt is hasonlóan ki volt kockázva a pálya és minden körben egyel előrébb léptél (ez is nagyon király élmény volt).

Szombat – WOD1: (444 reps -> 4 rnds + 4 pullups -> ez az 50./80 helyre volt elég) 13’ AMRAP
15 Pullups
20 WBs

25 BoxJumps
50 Dus
Vélemény: meg kéne tanulnom már rendes DU-zni mert sokszor 50 elég durva tud lenni.. 😀 Még mindig fáj a vádlim. A legjobb itt Pawel lett (Regionáls athlete) 569 rep-el.

WOD2: (10’45” -> Heat győzelem, totalban ez 12./80 volt elég) For Time (T.C: 16’)
10 T2B
5 BarMU

8 Clean+STOH @ 90kg 12 Barfacing Burpee 10 T2B
5 BarMU

16 Clean+STOH @ 70kg 12 Barfacing Burpee
10 T2B
5 BarMU

24 Clean+STOH @ 50kg 12 Barfacing Burpee
1’ Rest
WOD3: (93 Cals -> 16./80) 4’ AMRAP

CalRowing

Vélemény: a 10 T2B + 5 BarMU egyben ment unbroken ami rengeteget segített (külön köszönet Sóti Zsoltnak a sok gimnasztikai tanácsért, segítségért). A 90 kg-s STOH kemény volt, de F. Kristóf sokat piszkált, hogy gyorsabban menjen és kevesebb pihenővel is bírjam -> ez meg is hozta a gyümölcsét, mivel első nemzetközi RX versenyemen megnyertem a saját futamomat, aminek nagyon örültem amikor a nevemet hallottam egy Olimpiai stadionban, mint Heat Winner. Persze a WOD3 után nagyon fájt a lábam és még most is sánítok.. 😀 )

Vasárnap:
WOD4: „AMANDA” with 30kg DB, T.C.: 6’ (1 cél volt, hogy be tudjam fejezni -> 5’46” ami 62./80-ra volt elég)
9 DB Squat Snatch @30kg
9 RingMU
7 DB Squat Snatch
7 RingMU
5 DB Squat Snatch
5 RingMU
Rest 1’
WOD5 (11’07” -> RX karrierem második Heat győzelme, totalban pedig 9./80)
For Time (T.C.: 12’)
2 RopeClimbs
20 Cal AirBike
20 Shoulder Squat with 60 kg SlamBall
2 RopeClimbs
15 Cal AirBike
15 Clean over Shoulder with Slamball
2 RopeClimbs
10 Cal AirBike
90 m SlamBall HugCarry (szegcsont alatt átölelve cipelni)

Vélemény: ez valami brutális volt. Aki ismer tudja, hogy mit tudok hisztizni a RingMU-oknál.. 😀 Itt ment 5-4, 3-2-2, 3-1-1 és TC-en belül be tudtam fejezni ami eredménytől függetlenül már elégedettséggel töltött el. Az, hogy egyik wod-ról a másikra 1’ pihenővel álltunk fel tetszett mert mentálisan is kihivás egymást követően 2x áterőszakolni magad a fájdalmon és a tűrőképességedet feszegetni. A WOD5 abszolút kedvencem volt, 80-ból összesen 15-en tudtuk befejezni, ami külön élmény volt, hogy e kevesek közé tartozom.

Végül 27. helyen zártam a CrossFit versenyt, amivel a döntőbe nem jutottam be (top10 jutott be a Final-ba). Ott már nagyon durva feladat várt rájuk, titkon örülök, hogy megúsztam a 24 HandStand Walk-t 15 kg-s súlymellényben. 😀

Köszönhet hát elsősorban a CrossFit B’Bros edzői stábjának rengeteg munkájukért és folyamatos segítségükért. Na meg a türelmükért amikor Drama Queen-t játszom.. 😀 Valamint a szurkolásért mindenkinek.

Most pedig Gyros-tál a köbön! 😀

Gratulálunk Bálint, szép munka volt 🙂 Crossfit B’Bros csapata