CrossFit Games 1. nap

CrossFit Games 1. nap

1. nap a CrossFit Gamesen

 

Az első napot nagyon izgatottan vártuk, főleg az időmérő bringázás után. Minden feladatsor tetszett Laurának és bíztunk benne, hogy ez a helyezésekben is meg fog mutatkozni. Ettől függetlenül élete első games-én kezdőként, nem nagyon tudtuk, hogy mire számítsunk.

1.WOD 10 kör a keddi 1200m-es körökből

Laurának az volt a taktikája, hogy az elsők között marad, de ha tud nem megy legelöl, inkább igazodik az első tempójához és próbálja megelőzni a megfelelő pillanatban. A sok esést látva ez kifejezetten jó ötlet volt, mert a legelsők között nem volt akkora tumultus, mint a mezőny közepén, végén. Bár Laura egyáltalán nem tartott az eséstől vagy a többi versenyzőtől sem, Katrint elég sokszor tolta ki, amikor előzni próbálta. Laura végig tartotta a taktikáját, végig az első 3-ban maradt és az első helyen ment az utolsó körben, de Kristin Holte rutinosan az utolsó kanyar után nagyon meghúzta és nem lehetett utolérni. Laura kicsit idegeskedett azon, hogy megelőzték az utolsó pillanatban, de élete első games feladatsorában egy második hely azt hiszem több, mint amivel a legtöbben kiegyeznének.

2.WOD: 30 ring muscle up.

Ez egy nagyon jó wod volt arra, hogy Laura megmutassa mennyit fejlődött az elmúlt évben. Csak egyfajta gimnasztikai gyakorlat, ráadásul elég rövid is, régen ezzel lettek volna gondjai.

Idén már tudtuk, hogy jól fog menni benne, edzésen megcsinálta 2’58” alatt. A kérdés az volt mennyire tartja magát a taktikához, mennyire kapja el a hév, és mit tudnak a többiek. A gyűrűn szokatlanul magasról voltak belógatva, a szél fújta őket és sok lány rossz méretű dobozt választott a lába alá, amivel később nagyon sok problémájuk volt. Laurának ez nem okozott gondott, a lendületeket is jól vette és nem kezdett el hintázni a hosszú kötéllel.

Tartotta az előre eltervezett ismétléseket és nem kapott no repet. 9-3-7-6-5 ez volt a nyerő taktika. Eramo és Toomey nagyon gyorsak voltak, de várható volt, hogy lesz egy-két kisebb versenyző, akik hihetetlen időt fognak menni. 3.hely a második feladatsorban és egy leaders jersey a 3. wodra. Ezután már nem tudtak visszamenni a versenyzők a bemelegítő területre, egy közelebbi helyen kezdtek el melegíteni rögtön a maxolásra.

3.WOD: 1 ismétlés max guggolás, nyomás, elemelés 4 percekben 3-3 próbálkozásból

Ez egy elég sok taktikát igénylő feladat volt és ment is előtte a matek rendesen. A versenyzőknek sok időt kellett eltölteni a guggolás és a bemelegítés között, ami megnehezítette az első guggolást(Tia el is rontotta az első próbálkozását).

Laura okosan egy kisebb súlyon kezdett és hiába volt pár szám előre megadva, érzésből folytatta. Végül a nyomásnál és az elemelésnél is az első biztonsági súlyok után érzésből ment tovább. Mindhárom gyakorlatnál sikerült egyéni csúcsot emelnie és a napi maxokat is jól megtalálta (140kg, 61kg, 185kg). Szerintem az ilyen okos, önálló versenyzés elengedhetetlen a sikerekhez, akinek minden lépését az edzője határozza meg az nem fog tudni önállóan jó döntéseket hozni és változtatni a taktikán, amikor szükség lenne rá. Egy sikeres 7. hely, amivel Tia-n kívül a többi nagy vetélytársat ismét maga mögött tudhatta.

4.WOD: Maraton evezés

Felesleges arról beszélnünk, hogy mennyire okos dolog egy ilyen tesztet berakni a versenyzőknek, ez a CrossFit magán versenye, aki az ő játékukat akarja játszani annak alkalmazkodnia kell és fel kell készülnie az ehhez hasonló eszetlenségekre. Szintén egy olyan feladatsor volt, aminek alapvetően Laura örült, de nem tudtuk pontosan mit lehet belőni ekkora távon, mit fognak tudni a többiek.

Sam Briggs kitette, ahogy régen 2’10” körüli 500-asokkal megcsinálta így ebből indultunk ki. De itt is fontos volt, hogy Laura figyeljen a saját megérzéseire, ne kezdjen túl gyorsan, maradjon ereje a táv második felére is, ne vigye el a hév, de ne is maradjon le azoktól, akiket el tudna kapni. Laura itt is bizonyította, hogy hiába kezdő, a versenyzés a vérében van, higgadtan nem túl gyorsan, de nem is túl lassan kezdett, kicsivel a 2’10-es tempónál gyorsabban, amiből visszavett és később apránként hozta be az előtte haladókat, akik egyre lassultak. Az evezőről végül 2’10-es átlaggal szállt le, 4. helyen, de nem ölte meg magát nagy hajrázással.

A feladat közben nem szállt le az evezőről, pihenésképpen néha egyik majd a másik oldalra dőlve evezett, ivás közben is húzta tovább az evezőt egy kézzel, a feneke alatt tartotta a szivacsot és tenyérvédőben evezett. Fáradtan zárta a napot, de a legtöbb versenyzőnél sokkal jobb állapotban.

A csütörtöki pihenőnap nagyon gyorsan elrepült. Reggeli, masszázs, ebéd, rohanás a nyitó ceremóniára, vacsora, nyújtás, alvás.

Kihirdették a szombati első feladatsort: 500m úszás 1000m paddle board 2000m futás és az esti két wodot: 1. 21-15-9 c2b, snatch@25kg,

2. WOD: 12-9-6 bar mu, snatch@40kg, a két WOD sorrendjét a közönség fogja megszavazni.

Pénteken a Battleground nevű feladatsorral kezdenek, ami nagyon tetszik Laurának, este pedig megmutathatja mennyit fejlődött a hpsu-ja.

Ez még csak az első nap volt, jön még vagy 10 feladatsor, de mindenesetre Laura kapott egy új szerelést a holnap reggeli első wodhoz:

 

Írta: Sóti Zsolt