Alpha Games beszámoló Zsoltitól

Alpha Games beszámoló Zsoltitól

The Alpha Games szeptember 23 és 24 között Nizzában került megrendezésre.

Laura nem túl bőbeszédű és nem is szeret túl sokat magáról beszélni, így rám hárul a szóvivő szerep. 🙂

Hétvégén Dórival Nizzában versenyeztek az The Alpha Games CrossFit versenyen, ahol nagyon kemény mezőny jött össze a lányoknál és a fiúknál is. Laura két legnagyobb ellenfele Kari Pearce és Thuridur Erla Helgadottir az elmúlt években mindig kvalifikáltak a CrossFit Games-re és ott is az élmezőnyben végeztek. Kari Pearce tavaly 5. helyen végzett legjobb amerikai női versenyzőként, idén pedig 10. lett. De mellettük voltak többen is regionális versenyzők vagy csapatban games résztvevők.

Dórinak a legfontosabb cél a kvalifikálás volt, ami után egy tisztes helytállás és egy középmezőny elérése volt a cél. Egy szerencsétlen csütörtöki vacsorától gyomorrontást kapott és a hétvége ezután már sokkal inkább a túlélésről szólt számára. Laura nem tűzött ki konkrét célt maga elé, de az igazat megvallva minden versenynek úgy vág neki, hogy meg akarja nyerni. A CrossFit Regionális óta ez volt az első versenye, ráadásul pont az egyik legkeményebb idei versenyével kezdett. Részletekbe nem mennék bele, de a Regionális szereplése nagy csalódás volt a számára, átesett egy edzőváltáson és rengeteget dolgozott a hiányosságain.

Az elmúlt hónapokban Michele Letendre, többszörös CrossFit Games résztvevő, a Dekacomp programját kapja kicsit egyénre szabva, a technikai dolgokban próbálok minél többet segíteni neki és a B’Brosos edzők közül szinte mindenkitől számíthat néhány jó tanácsra, segítségre. Tehát kimondatlanul is arról szólt ez a verseny, hogy megmutassa mire is volt elegendő az elmúlt hónapok munkája, jó irányba tartanak-e az edzései, hol tart most a nemzetközi mezőnyhöz képest.

1.wod:
For time
3 rope climb
3 bear complex@70/50
2 rope climb
2 bear complex@90/60
1 rope climb
1 bear complex@110/70

Dórinál a cél az volt, hogy a 70-re pihenten érkezzen és magabiztosan be tudja fejezni a feladatsort, meg is csinálta, ahogy egy rutinos versenyzőhöz illik. Lauránál a terv nagyon egyszerű volt, a kötélmászás kevés, a súly könnyű, végig kell sprintelni az egészet rontás nélkül. A 3 kötélmászás után már vezetett is és egyre csak növelte az előnyét, amikor az utolsó súlynál bekövetkezett a legrosszabb, tarkóról az utolsó lökést előre lökte és nem tudta megmenteni, leesett a súly, rögtön felkapta, de közben hárman is utolérték és negyedikként tudta befejezni a sima győzelemnek ígérkező feladatsort. Elég sok gondolat és érzelem futott végig a kis csapatunkon a következő órákban, de legyen annyi elég, hogy Laura kapott egy kis motivációt és nem kevés dühöt a hétvége többi feladatsorára.

2.wod:
snatch complex: 1 squat snatch+1 hang squat snatch
2X20mp 60mp pihenővel

Dórinál a terv 62 aztán 67kg volt, de nagyon rosszul volt a bemelegítőben, rosszul is ment neki így maradt egy biztos 60-on, amit kint nagyon könnyen megcsinált és utána a 65 is nagyon simán ment, az adrenalin megtette a hatását. Laura örült ennek a feladatnak mert sokat dolgozott a szakításán az elmúlt időszakban és itt volt a lehetőség, hogy megnézzük mennyire is stabil az amit edzésen mutatott mostanában. A bemelegítés nála sem volt ideális, a szervezők előbbre hozták a heateket és az utolsó női heat előtt találták ki, hogy inkább bevárják az eredeti menetrendet. Ettől függetlenül maradt a 75-ös kezdő és utána a 80, mindkettőnél látszott egy kis izgulás, főleg az első feladatsor után ez érthető is volt, de ezek a súlyok már ilyen körülmények között sem okoztak neki gondot. Van még mit javítani a mozdulaton, de versenyen komplexet csinálni a korábbi egy ismétléses max súllyal nem rossz jel. Holtversenyben 2. hely.

3.wod
50m úszás
50m úszás 80kg-os bábuval
100m úszás

Dóri nem szeret úszni, vagyis szeret, csak nem olyan ügyes még benne, túlélte, örültünk! Laura az első 50m-t elsőnek tette meg, felhozta a bábut a víz alól és elkezdett vele úszni, de erre nem sikerült ráérezni és a többiek szép lassan behozták, a maradék 100m-re szinte utolsónak fordult a futamban, de végül harmadiknak ért célba. Összetettben 9. helyre lett elég, de Kari és Thuri is ekörül végeztek.

4.wod
2 pegboard
12 dball@50kg
24-24m pigflip

A B’Brosban a lányok is szeretnek pegboardozni, így Dórinak sem okozott gondott megcsinálni kis pihenővel a két ismétlést, a medicint viszont annál lazábbra vette, mivel egy korábbi sérülése óta még nem teljesen százas a dereka. Ráadásul a mezőny nagy részének komoly gondot okozott a pegboard, így garantált volt egy jó helyezés sok labdázás nélkül is. Laurának feküdt ez a feladat és a cél az első wodhoz hasonló sprint volt, kicsit nyugodtabb befejezéssel. 2 pegboard nem pegboard, Laura lejövetel nélkül lenyomta őket és mire a következő lány lejött már 3 labdát ledobott, aki nézte a regionálist tudja, hogy medicin labdán nem tudnak rajta hozni, a malacforgatás szintén nem volt probléma, a nap végére csak összejött egy wod győzelem.

Meg kell jegyezni, hogy itt már világos volt, hogy a szervezőktől nem kell sokat várnunk. Csúsztak mindennel, majd meggyorsították előzetes figyelmeztetés nélkül a menetrendet. Az úszás párhuzamosan zajlott a többi feladatsorral így rohanni kellett, de végül nem kezdték el a következőt időben, ismét több órás csúszás, emellé az online leaderboard sem működött. A feladatsorokat nem igazán gondolták át, volt amit ott a helyszínen változtattak meg.

Rengeteg kategóriát versenyeztettek és sok feladatsort akartak, aminek az lett az eredménye, hogy egyikre se szántak 10 percnél többet, így a legjobbaknak a legtöbb wod pár perces sprint volt. Rengeteg eszközt bevetettek és tényleg változatosak voltak a feladatsorok, de igazán nagy mennyiség kevés gyakorlatból volt, a legjobbaknak nem jelentett kihívást megcsinálni 2 pegboardot vagy néhány kötélmászást. A pig lett a nap vicce, ami reklám volt a Power Gearsnek, de a lehető legrosszabb, mert a forgatások közben repültek a ki a csavarok és estek szét az eszközök. Sebaj, mi nem foglalkoztunk az ilyen részletekkel 😀 Kemény volt a mezőny, szoros a verseny, izgalmasak voltak a gyakorlatok, nagyon jó volt a helyszín, games-es speakerek, hihetetlen rossz DJ(de másoknak tetszett ez is…). Fenntartásokkal, de izgatottan vártuk a vasárnapot.

5.wod:
100 DU
7 t2b 5 c2b 3 bar mu
250m row
80 DU
7 t2b 5 c2b 3 bar mu
200m ski
60 DU
7 t2b 5 c2b 3 bar mu
150m row

Ahogy a fentiekben kifejtettem, a szervezők továbbra is beraktak minden gyakorlatot, meg igazából nem is. Dóri vasárnapra sem lett sokkal jobban, ma is a túlélés volt a cél és a sérülések elkerülése. Kicsit megzavarta a szokatlan állvány, de így is majdnem befejezte a wodot a rövid capen belül, amivel szintén a középmezőny felé végzett. Aki követi Laurát instagramon az láthatta, hogy ennél csinált jóval komolyabb komplexeket is a rúdon. Korábban falmászó volt így a fogása szinte sosem fárad el, emellé az evezőt és a skierget is elég jó tempóban tudja húzni. Mindhárom körben egyben csinálta a komplexeket, az evezőn pedig csak még jobban növelte az előnyét. Közel voltak hozzá a lányok, de összejött a második wod győzelem.

6.wod:
24 deadlift@145/110
24m handstand walk
24m joke carry

Ismét egy sprint, van is kézenjárás a wodban meg nem is, van is joke meg nem is. Dóri a korábban említett deréksérülése miatt szuper óvatosan állt neki a deadlifteknek és kényelmes tempóban, kis pihenőkkel 6X4 ismétlésben megcsinálta őket, a kézenjárást gyorsan letudta és elakadt párszor a cipelés közben, amit még sosem próbált előtte, de így is befejezte a feladatsort. Laura három bontással, lélegzetvételnyi pihenőkkel lehúzta a deadliftet, kézen futott, de a joke-al elakadt egyszer így 3. hely környékén ért be.

Nagyon jó volt látni, hogy a korábbi lassabb kézenjárása most felvette a versenyt Helgadottiréval, egy újabb gyengepont fejlesztve. Leaderboard továbbra se működött túl jól, de tudtuk, hogy van 2-3 pont előnye Karivel szemben és Thuri már kellőképpen messze van.

döntő:
15 cal bike
7 hang squat clean@50
100m assault air runner
15 cal bike
5 hang squat clean@60
100m assault air runner
15 cal bike
3 hang squat clean@70
100m assault ari runner

Az Alpha Games szervezők ismét villantottak, behozták a délelőtti csúszást, de hogy megmutassák mekkora showt csinálnak megkérték a sztárvendégüket Noah Ohlsent, hogy a szintén volt games versenyző speaker sráccal csinálják meg a wodot. Vicces volt a dolog és érdekesnek ígérkezett, hogy őket is megfogta a feladatsor, de ezzel megint csúsztak egy nagyot, amit még tovább húztak. És megint, volt futópad, de csak 3X100m, ez a wod már kicsit hosszabb volt a legjobbaknak is, de csak a többihez viszonyítva.

Laurának az volt a feladata, hogy Kari előtt, vagy legalább nagyon közel maradjon hozzá. Az első 15 cal bringáról szinte utolsónak szálltak le mindketten, de ez leginkább rutinjukból adódott, szinte minden körben hamar kiestek azok, akik elsőnek jöttek le a bringáról. Laura végig vezetett Kari előtt és végül elég magabiztosra növelte az előnyét pontokban is. Az első feladatsort követő bizonytalanság után egy magabiztos győzelem lett a vége a hétvégének.

Összességében nem volt egy jó teszt ez a hétvégi verseny, sok fajta feladat kimaradt, amit mérniük kellett volna. De rengeteg gyakorlatot felsorakoztattak, amik közül egy-egy szinte minden versenyzőt megfogott. Laura pedig mindegyiket zökkenőmentesen teljesítette olyan sprintekben, amik korábban nem voltak az erősségei, mindezt egy olyan erős mezőnyben amilyennel a Dubai versenyig nem fog találkozni. 3 hét múlva Lowlands, novemberben pedig German Throwdown, és kezdődik a kvalifikáció a Dubai Fitness Championshipre.

 

http://www.thealphagames.eu