II. CrossFit B’Bros Team Competition

II. CrossFit B’Bros Team Competition

II. CrossFit B’Bros Team Competition

Team Last Minute

Szóval Május 13-án megejtettük a 2. B’Bros csapat háziversenyt, ahol szerencsére és mindannyiunk örömére rengetegen indultunk: 24 SC és 16 Rx’d páros!!!
Ez már csak azért is külön említésre méltó, mert hazai viszonylatban is elég magas létszám, így már csak emiatt önmagában is respect és köszönet a B’Bros teljes csapatának és az önkéntes bíróknak a szervezés és részvétel miatt!

You’re the best Bros & Sis!

De akkor nézzük csak, kik is azok a Team Last Minute. Amikor le kellett adni, ki kivel mely kategóriában indulna Gyula Erikkel indult volna eredtileg. Azonban Eriket szólította a kötelesség az Erőemelő OB-re, így visszalépésre kényszerült, ezzel hatalmas űrt hagyva maga után. Szó szerint, hisz ha ismered Eriket, tudod hogy nem épp egy csöpp termet. 😀 Így hát Gyulánk útnak indult és próbálta betölteni a hézagot, amit szomorú, de péntek estig nem sikerült. Itt jöttem én a képbe, mint amolyan őszi nátha, ami csak úgy a semmiből megjelenik..

Igazából, már tapogatózott nálam is, de mivel nekem épp folyik a kvalifikáció a júliusi Berlin Throwdown-ra, ahova Regionals és Ex-CFGames versenyzők is neveztek így nemet mondván úgy gondoltam minden erőmet (fizikai és mentális) arra összpontosítom. Többen kérdeztétek miért nem indulok, mindig határozott véleménnyel voltam a miért mellett, ki is fejtettem többeteknek. Aztán eljött a péntek: reggel sikerült javítanom az első Kvlai Wod-omon, délutáni WoDPrep is jól ment és úgy éreztem enyém a világ (bár ez minden sikeres wod után megvan, #szerénység 😀 ). De átgondoltam, hogy milyen lenne ha én lennék Gyula helyében, aki egy hosszú rehab után ismét lehetőséget kapott, hogy megmutassa mire is képes és az egyetlen akadály, hogy nincs párja. Jogom van-e ahhoz, hogy megfosszam ettől? Vagy inkább nem az lenne a kötelességem, mint sporttárs és barát, hogy ebben mind tőlem telhetőt megtévén támogassam?

Ezt átgondolván arra jutottam, hogy ha túlzás is, de nem tudnék tükörbe nézni 1-2 napig, ha nem állnék mellé a szükségben, így hát megkérdeztem, hogy lenne-e kedve velem indulni, mint amolyan plan B? Örömmel elfogadta, így rettentő sok közös edzés (0) után neki vágtunk. Részemről úgy voltam, bárhol is végzünk boldog leszek, hisz minden tőlem telhetőt meg fogok tenni a siker érdekében, de mindenek előtt is jól fogjuk érezni magunkat! Így született hát a Team Last Minute!

Akkor a versenyről!

4 WoD volt, melyet saját szemszögemből/szemszögünkből mutatnék be. WoD1: Lift Heavy 1RM Snatch + 1 RM C&J for both athletes in 6’

Gyula a hosszú kihagyás után sajnos nem tudta a maxait hozni, de így is szépen helyt állt. A saját részemről nem mondom szánalmasnak a produkcióm, inkább káosz a köbön a jó kifejezés. A 1RM Snatch-ről tudtam, hogy nem lesz sok, hisz bennem volt az egész hét (ez amolyan kifogás lesz a továbbiakban is.. 😀 ), de 90 kg-val azárt a jelenlegi max 88%-t tudtam hozni, ami még halványan elfogadható. A C&J-nél 1 dolog gátolt, hogy konkrétan nem tudunk számolni és tárcsát pakolni.. 120- ra akartam menni de egyik oldalt 50, másikon 40 kg-t pakoltunk és alig volt idő. Szerencsére 20 mp- vel a vége előtt megtaláltuk a hiányzó súlyt, és gyorsan kilöktem. Ezzel is 90%-t sikerült hozni. Összetettben 7./16 helyet hoztuk, ami nem rossz kezdés, majd dolgozunk még ezen. 😛

WoD2: 0-3’ 40-40 Strict HSPU, 3-6’ 20-20 BarMU, 6-9’ AMRAP HSWalk (5 m)

Ezt itt szeretném leszögezni, hogy rehab ide-oda, Gyula nyerte ezt a wod-t nekünk, mert itt én csak vegetáltam, mint egy haldokló zöldség. 😀 Ha láttál már embert brutál tempóban HSPU-zni, nézd meg mit művelt Gyula és átértékeled az életed.. Számolni nem lehet olyan tempóban..
Nekem sajnos a 40. Strict HSPU nem sikerült, így csak 39 lett, ami számomra nem elfogadható! Már fel is került a min javítsunk listára, vastag betűkkel!

A BarMU-al nem vol baj, jól hoztunk egy erős középmezőnyt itt. Aztán jött a halál. A karom és a vállam annyra meghalt, hogy a HSWalk-nál a fejemre többet estem, mint a HSPU közben.. Egyszerűen képtelen voltam megtartani magam, a karjaim felmondták a szolgálatot. A test nem engedelmeskedett a fejnek, fura volt ezt átélni, de mindenképp pozitív tapasztalatként éltem meg, így tudom, hogy mik azok a skill-ek, amiken sokat kell még javítani. Szerencsére Gyula mint egy szamuráj suhant a kezein és 10x5m-t hozott, amivel végül 3./16 helyen zártuk a WoD-t, amit alig akarok elhinni.. 😀

WoD3: 3-6-9-12-15-18 DL @180kg
BFBurpee Sync
T2B Sync

Ez a wod egy dologról szólt valójában a nyílvánvalón túl, mennyire tudsz együtt dolgozni a pároddal. Számunkra ez amiatt volt különleges, hogy említettem soha az életben nem edzettünk együtt! Azonban volt egy titkos fegyverünk, a tapasztalat! Tudtuk, hogy a kommunikáció és az apró fortélyok lesznek, amit majd segítenek minket a többiekkel szemben. Megbeszéltük, kinek mi hogy kényelmes és mit hol csináljunk. Talán az 1 órás bemelgítés fele azzal ment el, hogy átbeszéltünk minden aprólékosan és értekeztünk, hogyan adaptálódjunk a másikhoz. Ez végül be is jött, összetettben 1./16 lettünk, amivel egyike vagyunk annak a két csapatnak aki be tudta fejezni ezt a WoD-t!!!

WoD4: 8’ AMRAP of
20 C2B – Hanging Hold

20 OHS @40kg – HSHold

20-20 PistolSq
Hát ez izgalmasnak ígérkezett nagyon, ugynais ez volt az utolsó feladat és holtversenyben álltunk 11 ponttal Mira-Timi párossal a második helyen, utánunk 12 ponttal ismét kettős holtverseny és közvetlen utánuk 13 ponttal a következő páros. Vagyis a 2.-6. helyezést kettő pont válaszotta el, ami nagyon nagyon kevésnek számít!

Főleg, ha olyan párosok versengenek egymással és üldöznek, mint egy Dani-Geri akik veszettül tudnak hajrázni ha azon múlik, Kristóf-Dávid akik tonnákat mozgatnak meg percek alatt és légies könnyedséggel mutatják be a legnehezebb gimnasztikai gyakorlatot is, vagy Kitti-Bálint kiknél Kitti VO2 maxához fel se érünk emberi ésszel, Bálint pedig a végsőkig képes harcolni, spártaiakat megvető szellemi erővel.
Szóval keménynek ígérkezett, izgultunk is rendesen. Idáig ugyanis nem foglalkoztunk a Leaderboarddal, de itt már tétje volt és nem hagyhattuk, hogy visszacsússzunk.

Eljött a minden eldöntő 8 perc, hát hajrá.
Tudtuk, hogy azon fog eldőlni ez a WoD, hogy ki fogja bontani az OHS-t. A C2B-nál nem baj ha felosztjuk, hisz nincs tranzíció, amíg egyik helyről a másikra átmegyünk, csak az egyik abbahagyja, a másik egyből folytatja, így is lett: 12-8-ban osztottuk végig, ami tökéletesen ment. Az OHS-t elhaztároztuk, hogy bele is rokkanunk de egyben ledaráljuk, hisz itt tudunk időt nyerni, sehol máshol. Sikerült mind a 4 körben unbroken, így emiatt büszke voltam magunkra nagyon.

A PistolSq mindig annak volt szar aki épp előtte OHS-ezett, de ez van, a fájdalmat már-már régi jóbarátnékt köszöntjük és mosolygunk ha végre távozik. Végül 3 teljes kört és 70 rep-t (Gyula 17, én 13 Pistol a 4. körben) csináltunk, amivel 2./16 lettünk. Ezzel pedig sikerült bebiztosítani a második helyet a dobogón, ami talán minket lepett meg a leginkább.

Ezúton is szeretném köszönetem kifejezni a teljes B’Bros stuff-nak az élményért és lehetőségért, valamint a szervezésért.

Külön köszönet minden önkéntes segítőnek, bírónak hogy hozzájárultak e csodás szombat megvalósulásában és természetesen Gyulának, hogy küzdhettem az oldalán és ismét büszkén állhattam a dobogón, immáron egy fokkal fentebb, mint legutóbb. 😛 (igen ezt célzásnak szánom, hogy az egyéni háziversenyen, szándékomban áll Danitól elvenni a koronát! 😀 )

Írta: Takács Bálint