Jóga CrossFiteseknek

Jóga CrossFiteseknek

Miért jógázzon egy Crossfit-es?

Kép forrás: Instagram, rogue_yogis

 

Jóga egy CrossFitternek? Miért ne? Sokan a nőies sportnak titulálják a jógát, pedig mindkét nemnek egyaránt szüksége van az edzés utáni nyújtásra.

Nézzük meg bővebben, miért is érdemes jógáznod CrossFit edzés mellett!

– Testtudatod egy újabb megközelítésbe kerül: olyan izmaidat ismereted meg a jóga által, amelyekről korábban nem is tudtál.

– Mozgástartományod növekszik csípő-és mellkasnyitó ászanák gyakorlásával. A mobilitás elengedhetetlen társa az izomfejlesztésnek.

– Megtanulsz hatékonyan lélegezni. A friss oxigén hatékonyabban látja el izmaidat és nyugtatja elméd. Próbáld ki, és alkalmazd például a következő tüdős WOD-ban, vagy ha box jump közben.

– Bővül saját testsúlyos gyakorlataidat palettája álló, egyensúlyi és fordított ászanákkal, és megtanulsz magabiztosan fejen állni is. Jól hangzik igaz? 🙂

– Aktív és passzív relaxációs technikák segítenek ellazítani a tested és elcsendeíteni az elméd egy intenzívebb jóga óra zárásaként, mert olykor a pihenés a legnagyobb kihívás.

 

Gyertek Ti is jógázni! Szép idő esetén a B’Bros tetőteraszán várunk Titeket! Namaste!

Stephanie Shalit idézve:

“I feel like the stronger you are from CrossFit, the stretchier you can be in yoga. And the stronger you are in yoga, the stretchier and less injured you’ll get in CrossFit.”

 

Forrás: Instagram, flatandcrossfit, FlatlandYoga