CrossFit Open 17.3.

Ezen a héten megkaptuk az első feladatsort, ami igazán a versenyzőknek szólt. A legtechnikásabb súlyemelő gyakorlatot párosították egy közepesen nehéz gimnasztikaival, így egy nagyon összetett feladatsor született. Aki ebben jól akart szerepelni annak mindenek előtt nagy egy ismétléses max szakítással kellett rendelkeznie, de közülük azok se jutottak messzire, akiket túlságosan igénybe vett a sok c2b, vagy a feladatsor első felét nem bírták tüdővel. Igazából az elmúlt két hét alapján lehetett számítani egy ilyen feladatra: lennie kell rúdnak, nehéznek kell lennie(emelkedő súlyok), az elmúlt két évben ez felvétel és lökés volt, párosítani kell valami gimnasztikával(t2b, mu kiesett) Szóval hiába válik egyre kiszámíthatatlanabbá az open, még mindig elég jól meg lehet tippelni feladatsorokat, erre akár fogadni is megérte volna.

A héten a legpozitívabb számomra az volt, ahogy mindenki szorgalmasan gyakorolta a beülve szakításokat és próbált javítani a technikáján, hogy meglegyen akár egy új csúcs is. Többen sikerrel is jártak és egy új egyéni csúccsal lettek gazdagabbak. A legkiemelkedőbb talán Pusztai Norbi eredménye, aki befejezte a 60kg-os kört, 74kg körüli testsúllyal és ehhez közeli 1 ismétléses max szakítással. Sokan voltak, akik hozzá hasonlóan éppen kiszámolva nagy feszültséget teremtve jutottak át a megálmodott körön: Dani a 82,5-en 11’59nél csusszant át nem kis hajrával, Dóri szintén másodpercre pontosa jutott túl a 60-as körön, ami neki is nagyon közel van a max szakításához(de igazi jó crossfiteshez hűen nagyon könnyen dolgozik a 80-90%-on is). Az igazán nagy műsort mégis Fekete Kristóf csinálta(persze Laura meg Horváth Kristóf mellett, de róluk ugye nem írok az 5. hét végéig), aki megkapta a várva várt nehéz súlyos, „barbell conditioninges” álom feladatát. Éppen átcsúszott a 102,5-es körön, kifújta magát és kétszer kiszakította a 110-et, szólt a Back Street Boys, Bálinttal ugráltunk, mint a tini lányok, király volt 😀

Eredmények:

Dóri egyre jobban megy és itthon a harmadik helyet hozta, Mira és Kitti a 42,5-en túljutva elhozták a 8-9. helyeket, így Dóri és Laura mellett négy lányunk is a legjobb 10-ben voltak. Betti hiába csinálta meg hétfőn kétszer is a feladatsort, mindkétszer 1 ismétlése maradt a 42,5-ből, de így is összetettben maradt a legjobb 10 között.

Kristófjaink elhozták az első két helyet, szép nagy előnnyel. Dani 8. Takács Bálint 10. helyen végeztek, én lecsúsztam a 11. helyig, hiába kaptam két olyan gyakorlatot, amit imádok. Szóval ezen a héten nem voltunk annyira ügyesek, de úgy tűnik Vörös Bálint kezd magához térni az elmúlt hónapok mámorából és megint hozott egy 15. helyett, így összetettben már 13. és utána ott van rögtön Lakatos Geri is a 14. helyen. És összetettben még mindig minden második helyen egy-egy B’Brosos fiú áll a legjobb 10-ben.

UI.:
Akinek van rá fél perce nézze meg ezt a linket és keresse meg a B’Brost(tudván, hogy 20 csapat megy Madridba). https://games.crossfit.com/leaderboard?competition=1&year=2017&division=11&scaled=0&sort=0&fittest=1&fittest1=7&occupation=0&page=1

Leave a Comment