CrossFit Open 17.4.

CrossFit Open 17.4.

CrossFit Open 17.4., a párbajnak mindjárt vége

Ahogy arra sokan számítottunk a CrossFit Open 17.4. a 16.4-es feladatsor lett. Ezt a feladatsort utáltam a legjobban tavaly, és talán ez is az oka annak, hogy ennyire nehezen akar összejönni ez az összefoglaló 😀 Egyedül amiatt örültem neki, mert titkon kíváncsi voltam rá, hogy sikerült-e kicsit is fejlődni azokban a gyakorlatokban, amiket igazán utálok. A saját kis tendenciámat tartva egyre rosszabbul teljesítek az Openen. Őszintén szólva egyre kevésbé van hozzá kedvem és egyre kevesebb energiát is szánok rá.

Ettől függetlenül örülök neki, hogy több mint egy perccel hamarabb fejeztem be az evezést, mint tavaly. Közhely persze, de ne felejtsétek el a saját fejlődéseteket előtérben tartani a többiekkel való versenyzés közepette. Persze emiatt fontosak a CrossFitben olyan gyakran hangoztatott standardok, hiába csinálsz idén jobbat, ha ez csak abból adódig, hogy lazábba értelmezted a szabályokat. De ugyanígy értékelni kell azt is, ha idén jobb kivitelezéssel, közelebb kerültél egy RX szinthez.

B'Bros

CrossFit Open, mi így várunk

Mivel eléggé megcsúsztam, most csak röviden összefoglalom a múlt hét eseményeit. Utána összefoglalom milyen párharcok alakultak ki a négy hét alatt a teremben, amik majd csak az 5. héten fognak eldőlni.

Fiúk

Takács Bálint és a Kristófok ezen a héten is nagyon jó eredményt hoztak. Mellettük Danit is meg kell említeni, aki strict hspukkal fejezte be az első kört 😀 nem normális. Az én tendenciámmal ellentétben Vörös Bálint és Lakatos Geri viszont egyre jobbakat mennek, és ebben a feladatsorban meg is előztek.

Lányok

A lányoknál Kitti rengeteget javítva a tavalyi eredményén még 9 elemelést csinált a második körben. Dóri pár ismétlést rontott a tavalyi eredményéhez képest, de így is nagyon jó eredményt hozott. Mira sajnos most kicsúszott a legjobb 10-ből itthon, de összetettben még mindig 6. helyen áll.

Kezd unalmas lenni, de ugye megmondtam 😀 17.5=thruster+DU, nem véletlenül gyakoroltunk minden edzés elején. Akinek nem fog menni a dupla az túl sok edzést hagyott ki a héten 😛

#1 párharc: Takács Bálint és Kristóf egyenlőre döntetlenre állnak, ez az utolsó feladatsor fogja eldönteni ki lesz a második legjobb a teremben Horváth Kristóf után.
#2 párharc: Vörös Bálint és Lakatos Geri szintén döntetlenre állnak a termen belüli 5. legjobb fiú helyért.
#3 párharc: Keresi Norbi és Amma Balázs szintén nagy harcban vannak és nagyon hasonló eredményeket hoznak minden feladatsorban, náluk is az 5. hét fog dönteni.
Van még egy párharc, aminek jó lett volna a CrossFit Open alatt részese lenni. Vörös Bálinttal minden évben összecsapunk(minden évben nyerek is…), és általában elég szoros küzdelem szokott kialakulni, tavaly is csak az utolsó thruster burpee feladatsor döntött köztünk, amit nagyon jó volt együtt megcsinálni(és nyerni). Idén Bálint kicsit lazábbra vette az open előtti időszakot és hamar elengedte a küzdelmünket, engem motiváció nélkül hagyva 😀 De múlt héten elkeseredésemen felbuzdulva elhatározta, hogy rávesz egy fogadásra, ha elvesztem ezt a wodot akkor nullázzuk az opent és az utolsó hét fog dönteni.

Természetesen bele is mentem. Láttam a pénteki eredményét és tudtam, hogy ennél kényelmesre véve a tempót is jobbat fogok menni. Ezért nem is vettem eléggé komolyan a dolgot, csak pár ismétlést vertem rá hétfőn. Neki nem is kellett ennél több, félbehagyta az edzését és nekiállt a 17.4-nek és egy ismétléssel el is vert, az állás 0-0. Jöhetnek a thrusterek…

 

Írta: Sóti Zsolt

Leave a Comment