17.1. CrossFit Open

17.1. CrossFit Open

 

CrossFit OPEN 17.1, élmények, tanulságok

Mi Budapesten már ezerrel készülünk, edzünk, hogy a legjobb formánkat tudjuk hozni! De mire is készülünk annyira? A következő blog postból megtudhatjátok!

A rutinos CrossFitterek már tudják, minden évben február végétől 5 héten keresztül zajlik a CrossFit Open nevű kvalifikációs feladatsor. Lássuk, hogyan teljesítettek a B’Bros atlétái!

Lezajlott a CrossFit Open első hete, amiről már kedden szerettem volna egy összefoglalót írni. Viszont a CrossFit HQ úgy gondolta, hogy kitolja keddig a leadási határidőt, majd kitolta szerdáig  Ez bizony elég amatőr dolog volt a részükről, az Opent amúgy is sok kritika éri, mint a Games legelső állomása, de ezzel még inkább bizonyították mennyire nem állja már meg a helyét ez a lebonyolítási forma.

A legnagyobb élmény  a pénteki nap volt az Open első hetével kapcsolatban. Reggel 5-kor minden életkedvem elment, amikor megláttam ezt a buta, undorító feladatsort…

De az, ahogy Ti reggel 6-tól este 9-ig végigküzdöttétek ezt a feladatsort, támogattátok egymást, bíráskodtatok egymásnak az nagyon is meghozta a kedvemet. Pénteken a társaság nagy része sokkal jobb időt ment, mint amit én magamnak elterveztem, ami szintén nagy motivációt adott és nagyon büszkévé tett. Remélem megmarad ez a hozzáállás és lelkesedés a következő 4 hétre is, jó lenne ilyen hangulatban eltölteni a péntekeket. 🙂

EREDMÉNYEK:

Elsőnek Pryma Zolit emelném ki, aki pénteken 15 perc alatt megcsinálta a feladatot ezzel akkor még Danit is megelőzte, és ezen a héten még javított az eredményén. Dani hozta a szokásos formáját és vasárnap 2 percet javított az idején. A hét hőse mégis egyértelműen Takács Bálint aki 12’15”ös idejével európai szinten is nagyon jó eredményt hozott össze. A magyar ranglistán így 5 B’Brosos (H.Kristóf, Bálint, Dani, Kristóf, Én) szerepel a legjobb 10-ben, ami elég jó arány!! De a top20-ban is van még 3 Bro: Sterbinszky Tomi(12.), Pryma Zoli(14.), Lakatos Geri(20.).

A lányok a fiúkhoz hasonlóan 5-en fértek be a legjobb 10-be itthon: Laura, Kitti, Mira, Betti, Dóri. Kittinek nagyon fekszenek a CrossFit Open feladatsorok, minden évben nagyon jól teljesít és ebben az időszakban sérülés és betegségi hátráltatja, de így is összeszedte magát egy nagyon szép eredményhez. Mira és Betti nagyon jó időket mentek elsőre is. Dóri hétfőn újra megcsinálta már sokkal pörgősebben a Horváth tesókkal együtt, belehalt, javított is vagy 3mp-et 😀 De meghúzta a váratlant és kedden újra nekiment, ezúttal sokkal okosabban és sikerült másfél percet javítania.

Elismerésem mindenkinek, aki többször is megcsinálta és gratulálok az eredményekhez, így tovább!

Írta: Sóti Zsolt